Slovensko

Predtým ako prepukne stavebná sezóna

Mnohí príchod zimy už netrpezlivo očakávali. Veď je to čas, kedy si konečne oddýchnu od stavebného boomu a trochu zrelaxujú. Začiatkom roka sa akoby všetko zrazu čarovným prútikom zmení a ľudia sú opäť plní sily, elánu a energie. Využite túto novú silu a pripravte sa na novú stavebnú sezónu!

Predtým ako prepukne stavebná sezóna

Akou hrúbkou izolantu zatepliť dom?

Vyberte si konkrétny typ muriva, jeho hrúbku a aký typ izolantu preferujete. Kalkulačka vám vypočíta hrúbku izolantu a navrhne zateplenie tak, aby vyhovovalo normovým požiadavkám. Nenašli ste vaše murivo? Alebo chcete vedieť, aké hodnoty vychádzajú pre vašu konkrétnu stavbu? Požiadajte o tepelnotechnický výpočet vyhotovený na mieru.

Akou hrúbkou zatepliť

Keď šaty robia človeka a farba fasádu

Nie každému doprialo počasie dokončiť fasádu pred zimou. Alebo máte akurát v pláne stavať či rekonštruovať dom? V tomto prípade by vás určite potešila farebná vizualizácia fasády. Nejeden výrobca fasádnych omietok a farieb ponúka túto službu grátis. Ak realizujete zateplenie alebo fasádu materiálmi Baumit poteší vás práve táto služba a to už s 20 ročnou tradíciou. Odfoťte vašu fasádu za dobrého počasia. Ak je to možné, odfoťte dom tak, aby bolo vidieť dve strany. Stavba by mala byť samozrejme dokončená, s osadenými oknami, bez lešenia. Pre lepší pohľad na fasádu neváhajte a preparkujte auto stojace pred domom. Urobte viacero fotografií a poradcovia vám pomôžu s následným výberom. A nezabudnite, čím lepšia fotografia, tým lepší výsledok. Vo fasádnom štúdiu Baumit vám už piata generácia poradcov pre fasády vypracuje jeden až dva pohľady v troch farebných riešeniach. A nielen to! Pomôžu vám aj s výberom konkrétnej fasádnej omietky alebo farby, štruktúry a pridajú aj niekoľko rád, na čo si dať pozor pri realizácii.

Farebný návrh fasády

Výber farby

Farebná vizualizácia domu je len jedným z krôčikov pre finálny výber farby. A nemal by byť jediný. Pre konkrétny výber farby na dom je dobré sa pohrať so vzorkovníkom farieb Baumit Life, pozrieť si reálne odtiene na vzorových platniach vo fasádnom štúdiu alebo si dať urobiť vzorky fasádnej omietky. Nie nadarmo platí príslovie dvakrát meraj a raz rež. Ako si poradiť s výberom farby na dom sa dozviete aj v našom blogu: Ako si vybrať farbu na fasádu?

Výber farby na fasádu

Cena fasády

Koľko ma to bude stáť? Kto z nás si nepoložil túto otázku? Pre orientačný rozpočet aj spolu s potrebným množstvom materiálu využite náš Baumit Kalkulátor. Neváhajte osloviť aj našich regionálnych zástupcov Baumit, ktorí vám radi odporučia stavebniny, kde môžete nakúpiť.

Kontakt Baumit

Výrobné závody Baumit opäť pre vás vyrábajú naplno a Baumit tím je pripravený podporiť vašu prácu servisom.
Baumit Info-linka: 02/59 30 33 33, 041/50 76 651