Ako sa inšpirujete vy?

Výber farby na dom je pre niekoho jasná vec, pre iného zas zložitý proces. Správny výber odtieňa by mal reflektovať prostredie, v ktorom sa budova nachádza. Fasáda by mala prirodzene zapadnúť do okolia. Ak dokážeme zladiť fasádu s okolím a zároveň sa odlíšiť v jemných detailoch, potešíme nielen seba, ale aj každé okoloidúce oko.

Baumit

Ako si vybrať farbu?

Každé prostredie ovplyvňuje fasádu a každá fasáda ovplyvňuje prostredie. Premyslite si, ako sa chcete cítiť a aký odkaz chcete zanechať svojmu okoliu. Všade nájdete dostatok inšpirácií. Stačí sa len zastaviť a porozhliadnuť.

Baumit Life

Inšpirácie

Často už o vašej farbe na dom máte jasnú predstavu a dokonca ju viete aj pomenovať obľúbenými názvami ako slonová kosť, čokoládová, vanilková, piesková... Ale ako nájsť tu pravú z tak širokej ponuky vo vzorkovníkoch? Vyskúšajte cestu inšpirácií, kde ku každej obľúbenej farbe nájdete štyri varianty odtieňov a ku každému odtieňu doplnkové farby pre tú správnu kombináciu.

Baumit Life

Keď si necháme poradiť odborníkom na farby

Farba je jednou z najvýraznejších čŕt architektúry. Jedny farebné kombinácie prirodzene viac ladia s istým architektonickým štýlom ako iné. Architektka a konzultantka farieb Silvia Cejpková navrhla 12 trendových farebných paliet rozdelených do 3 štýlov - moderný, klasický a tradičný. Vyberte si trend, ktorý sa hodí vášmu štýlu fasády a ktorý na vás najviac zapôsobil. Pre hlavnú farbu na veľké plochy sú vhodné menej sýte odtiene. Tmavé a sýte farby nechajte vyznieť na detailoch a menších plochách.

A ako farby skombinovať? Farby každej palety sú navrhnuté spolu s doplnkami ako drevo, kovanie, obklady tak, aby boli vo vzájomnej harmónii. Takže môžete tvoriť so sebadôverou profesionála.

Trend Art Life

Farebný mág Axel Venn

Expert na farby, umenie a dizajn profesor Axel Venn z Berlína sa venuje psychologickým témam o farbách. Svieže a módne odtiene sú pre mestá príťažlivé. Fasády sú najlepšími rozprávačmi príbehov. Dotvárajú charakter alejí a ulíc. Ponorte sa do rozprávania o farbách.

Axel Venn

Keď už ste skoro v cieli

Fasáda nie je len o farbách, ale aj o štruktúre a produktoch pre fasády. Aby ste si vybrali tú najlepšiu fasádnu povrchovú úpravu, spíšte si vaše požiadavky, priraďte im prioritu a hľadajte. Každý má iné nároky a potreby. A tak pre každého môže byť to pravé "orechové" úplne iné.

Ponorte sa do sveta plného farieb, štruktúr, inšpirácií a zvoľte si jednu z ciest k vašej vysnívanej farbe na dom.