BauMinator. Umenie tlače z betónu

Baumit sa stal priekopníkom a expertom na tlač z betónu aj vďaka desaťročiam skúseností z vývoja omietok a striekaného betónu. Najnovšie výsledky ukazujú, že jedinečná  technológia 3D-tlače prepisuje dejiny dizajnu.

V rámci projektu BauMinator® ponúka Baumit jedinečný balík 3D tlače z betónu. Od projektu a konštrukcie, dodávky kompletného zariadenia so softvérom a hardvérom, cez zaškolenie pri tlači a dodávku špeciálnej malty až po podporu priamo na mieste realizácie: odborníci z Baumitu sprevádzajú svojich zákazníkov využívajúcich BauMinator® od nápadu až po jeho uplatnenie na trhu a starajú sa o nich aj počas bežnej prevádzky. Baumit dodá technológiu a know-how a zákazníci využívajúci službu BauMinator® si z betónu vytlačia vlastné návrhy a nápady. Investičné náklady na balík BauMinator® predstavujú podľa veľkosti a komplexnosti približne 200 000 eur.

Bauminator - 3D tlač z betónu

Tlač z betónu bez obmedzení

50 cm alebo 5 metrov, so systémom BauMinator® je možné vytlačiť stavebné dielce, objekty a dutinové prvky v tých najrôznejších veľkostiach. Fantázii sa medze nekladú: prefabrikáty z betónu, stenové prvky, potrubia, šachty, plotové prvky, nádoby na rastliny, exteriérový nábytok, dekoračné alebo umelecké objekty - možností ako vytvoriť z betónu akokoľvek tvarované prvky je neúrekom.

Bauminator - 3D tlač z betónu

Koncept obývacej izby so stenovými dieliacimi prvkami, možnosti na sedenie, nástenné obrazy alebo ako vyhradené plochy pre rastliny - všetko z betónu.

Túžba po individualizácii

Vďaka systému BauMinator® reaguje Baumit na rastúce požiadavky. Eduard Artner, vedúci projektu Baumit BauMinator®, sa teší: „Systém 3D tlače z betónu v sebe spája kreativitu a funkčnosť. Architektom, dizajnérom a projektantom otvárame úplne nové a pritom jednoducho realizovateľné možnosti stvárnenia. Zároveň vytvárame technické predpoklady na generovanie tvarov, ktoré sa doteraz nedali realizovať bežnými metódami. Týmito dodatočnými postupmi rozširujeme ďalšie obchodné pôsobenie našich zákazníkov - perfektná win-win situácia, z ktorej majú prospech obidve strany.“ 

Bauminator - 3D tlač z betónu

"Systém 3D tlače betónu v sebe spája kreativitu a funkčnosť" Eduard Artner, vedúci Baumit BauMinatorⓇ

Umelecké prvky z betónu

Tím pod vedením Eduarda Artnera teraz po prvý raz prezentuje prvky záhradného betónového plota jedinečného tvaru. Na tomto príklade vidíme, ako 3D tlač dokonale spája umenie a funkčnosť. Od samého začiatku vývoja systému BauMinator® Baumit úzko spolupracuje s odborníkmi z oblasti dizajnu, ktorí takisto prinášajú nové nápady a možnosti využitia. Už teraz sme zvedaví na odvážne lety do výšok dizajnu!