Zateplenie balkóna - Ako na to?
star_border

Zateplenie balkóna Baumit Baumacol

  • Kompletný systém
  • Ľahké a jednoduché spracovanie
  • Spoľahlivé a osvedčené riešenie

Balkóny, lodžie a terasy predstavujú v oblasti stavieb veľmi významnú časť stavebných konštrukcií. Vzhľadom na rozmanité vplyvy, ktoré na ne pôsobia, sú jednou z najrizikovejších oblastí
v rámci celej stavby. Okrem toho musia spĺňať rad technických požiadaviek vrátane vzájomného súladu jednotlivých vrstiev.
Tri nové systémové riešenia Baumit pre balkóny a terasy prinášajú nielen spoľahlivosť, trvanlivosť a rýchlu aplikáciu, ale aj dlhodobú životnosť celého systému, a tým zaručenú spokojnosť realizátora aj investora.

Kalkulácia potrebného materiálu

Vyberte si vhodný systém pre váš balkón a vytvorte si kalkuláciu materiálu spolu s cenami.

Balkónový systém

Balkónový systém Baumit Klasik
Baumit Klasik

V prípade, ak nie je potrebné zateplenie balkóna. Kombinácia hydroizolácie, spádovej betónovej vrstvy a príslušenstva vytvorí dobrý základ pre vašu dlažbu.

Zistiť viac
Balkónový systém Baumit Plus
Baumit Plus

Zateplenie balkóna extrudovaným polystyrénom. Vhodné, ak máte dostatok priestoru na realizáciu všetkých vrstiev. Klasický systém pre dlhodoú funkčnosť.

Zistiť viac
Balkónový systém Baumit Uni
Baumit Uni

Štíhle progresívne riešenie pre balkóny. Eliminuje tepelné mosty a šetrí čas počas realizácie. Základ tvoria špeciálne izolačné dosky Uni.

Zistiť viac

Balkónový systém Klasik

Balkón bez zateplenia

V prípade, ak nie je potrebné zateplenie balkónovej konštrukcie, je možné zrealizovať balkónový systém KLASIK. Ide o jednoduchý, kontaktný balkónový systém, v ktorom je spádová vrstva zrealizovaná spádovým poterom Baumit FlexBeton. Neoddeliteľnou súčasťou skladby je hydroizolačná stierka Baumit Baumacol Protect, ktorá zamedzí prenikaniu vlhkosti do podkladových vrstiev vrátane systémového príslušenstva, t. j. tesniacich pások, odkvapových profilov a pod. Na lepenie
exteriérovej dlažby sú v skladbe systému navrhnuté flexibilné lepidlá, napríklad Baumit Baumacol FlexTop alebo Baumacol FlexTreme a na finálne dokončenie a dotvorenie celkového vzhľadu škárovacia hmota Baumit Baumacol PremiumFuge.

Balkónový systém Klasik - Baumit

Legenda:
1. Podkladový betón
2. Základný náter Baumit Grund/SuperPrimer
3. Spádová vrstva Baumit FlexBeton
4. Baumit Okrajová dilatačná páska PE
5. Hydroizolačná stierka Baumacol Protect
6. Odkvapový profil Baumit Balkónový profil
7. Samolepiaca Baumit Balkónová páska
8. Hydroizolačná Baumacol Tesniaca páska
9. Lepidlo Baumacol FlexTop/FlexTop Speed/FlexUni
10. Trvale pružný polyuretánový tmel
11. Škárovacia hmota Baumacol PremiumFuge

Náš tip: Na spádovú vrstvu balkónovej konštrukcie použite spádový betón Baumit FlexBeton, pomocou ktorého zrealizujete vrstvu premenlivej hrúbky v rozsahu 10 – 40 mm bez rizika trhlín!

Balkónový systém Plus

Balkón so zateplením

V súvislosti s rastúcimi tepelnotechnickými požiadavkami na vonkajšie obvodové konštrukcie stavieb sa stále častejšie stretávame s požiadavkou na zateplenie konštrukcií balkónov a terás. Pokiaľ je dostatočný priestor a čas na zrealizovanie všetkých vrstiev v požadovaných hrúbkach, riešením je balkónový systém PLUS, ktorého vrstva extrudovaného polystyrénu eliminuje tepelné mosty. Spádová vrstva z Baumit FlexBetonu, hydroizolačná stierka Baumit Baumacol Protect aj finálna úprava povrchu balkónovej konštrukcie od lepenia po škárovanie je riešená obdobným spôsobom ako v prípade klasického balkónového systému tak, aby bolo zaistené dokonalé spojenie jednotlivých vrstiev, a tým aj dlhodobá funkčnosť balkónovej konštrukcie.

Balkónový systém Baumit Plus

Legenda:
1. Podkladový betón
2. Základný náter Baumit Grund/SuperPrimer
3. Lepidlo Baumacol FlexTop/FlexTop Speed
4. Tepelný izolant Izolačné dosky XPS-P
5. Spádová vrstva Baumit FlexBeton
6. Baumit Okrajová dilatačná páska PE
7. Odkvapový profil Baumit Balkónový profil
8. Samolepiaca Baumit Balkónová páska
9. Hydroizolačná Baumacol Tesniaca páska
10. Hydroizolačná stierka Baumacol Protect
11. Lepidlo Baumacol FlexTop/FlexTop Speed/FlexUni
12. Trvale pružný polyuretánový tmel
13. Škárovacia hmota Baumacol PremiumFuge

Náš tip: Použitie rýchleho lepidla na obklady a dlažby Baumit Baumacol FlexTop Speed môže urýchliť postup prác a skrátiť celkový čas realizácie balkóna minimálne o 1 deň.

Balkónový systém Uni

Balkón za dva dni

TOP riešenie predstavuje balkónový systém UNI, ktorý vo svojej skladbe využíva progresívne materiály, eliminuje tepelné mosty a zároveň šetrí čas počas realizácie. Je ideálny, ak potrebujete minimalizovať celkovú hmotnosť či hrúbku vrstiev alebo nemáte dostatok času. Špeciálne Baumit Izolačné dosky Uni z extrudovaného polystyrénu s obojstrannou povrchovou úpravou cementovou hmotou majú výborné tepelnoizolačné vlastnosti, dostatočnú pevnosť a stabilitu a sú odolné proti vode. Sú ideálne na rýchle a bezpečné vytvorenie tepelnoizolačnej vrstvy
podlahy pri obnove balkónov. Rovnako „rýchly“ produkt, použitý v skladbe systému, lepiaca hmota Baumit Baumacol FlexTop Speed, výrazne skráti čas obnovy balkónovej konštrukcie.

Balkónový systém Baumit Uni

Legenda:
1. Podkladový betón
2. Základný náter Baumit Grund/SuperPrimer
3. Spádová vrstva Baumit FlexBeton
4. Lepidlo Baumacol FlexTop/FlexTop Speed
5. Izolačné dosky Uni
6. Odkvapový profil Baumit Balkónový profil
7. Samolepiaca Baumit Balkónová páska
8. Hydroizolačná Baumacol Tesniaca páska
9. Hydroizolačná stierka Baumacol Protect
10. Trvale pružný polyuretánový tmel
11. Škárovacia hmota Baumacol PremiumFuge

Náš tip: Pri lepení izolačných dosiek naneste lepiacu hmotu na podklad aj na rubový povrch Baumit Izolačnej dosky Uni. Kontaktná plocha lepidla má byť väčšia ako 90 %. Následne izolačnú dosku celoplošne pritlačte a vyrovnajte do požadovanej polohy.