Vymaľované farbou Baumit Ionit Color

"Môj dom – môj hrad“. Heslo, ktoré sa počas „koronového“ roka, viac ako kedykoľvek predtým, naplnilo do bodky.

Kým kolegovia „v prvej línii“ vo výrobe naďalej odvážne pokračovali a stále pokračujú vo svojej práci za mimoriadne sprísnených opatrení, väčšina z  nás ostatných sa presunula do svojich domácich „kancelárii“ za kuchynské stoly, do obývačky či do zimnej záhrady a naše byty sa stali na dlhý čas školskými triedami, rokovacími miestnosťami, telocvičňami i kantínami súčasne. V každom prípade sa  naše domovy stali pre nás bezpečným útočiskom.

Aj to bol asi jeden z dôvodov, pre ktorý sa majiteľ našej firmy, pán Robert Schmid, ešte počas prvej vlny pandémie, rozhodol pre veľkorysé gesto a vo svojom online posolstve ponúkol všetkým zamestnancom svojich firiem v Európe zdarma 2 vedrá najinovatívnejšej vnútornej farby Baumit Ionit Color. Umožnil nám tak využiť čas nielen užitočne na skrášlenie našich domovov, ale zároveň urobiť niečo i pre naše zdravie a zdravie našich blízkych.

Interiérová farba Baumit Ionit Color je inovatívny výrobok s preukázaným pozitívnym vplyvom na kvalitu vnútorného vzduchu, a teda i na ľudské zdravie, bez škodlivín a zápachu. Nie je problém maľovať ani v byte, v ktorom zároveň bývate a pracujete. Po našich osobných pozitívnych skúsenostiach s týmto produktom, prinášame vnútornú farbu Baumit Ionit Color aj na slovenský trh.

Pozrite si výpovede a fotografie našich kolegov pri skrášľovaní svojich interiérov.

A takto to dopadlo :)

Mário, manažér nákupu

Maľovanie s IonitColorom bola zábava pre celú rodinu. Veľkí aj malí si vyskúšali prácu s touto hustou farbou. Každý z nás bol šikovný trochu iným spôsobom, takže doteraz vidíme na povrchu steny, kto kde natieral ?. (Povrchová štruktúra sa rôzni podľa toho, ako sa kto zhostil svojej úlohy.) Pri výbere odtieňa nám veľmi pomohli v ColorStudiu, skombinovali sme 2 rôzne intenzity farby, s výsledkom sme veľmi spokojní. Nakoniec sme si ešte v styku sien a stropov dali nalepiť okrasné polystyrénové lišty, a tak náš dom vyzerá zvnútra naozaj ako nový.

Maľovanie farbou Ionit

Laco, obchodný zástupca

Vynikajúca spracovateľnosť s veľmi dobrým krytím. Rád maľujem a s touto farbou sa mi najlepšie robilo. Po vymaľovaní, citeľne cítiť zmenu v ovzduší. Oveľa menej sa víri prach. A to aj pri pobehujúcom dvojročnom synovi.

Janka, ekonómka

S farbou sme nepracovali osobne, byt nám vymaľovali majstri, maliari. Tí si prácu s fabrou pochvaľovali a my aj teraz, po takmer roku, pri vstupe do miestnosti pociťujeme akoby čerstvý vzduch a vôňu.

Katarína, marketing

Príležitosť vymaľovať byt nám prišlo veľmi vhod. Tie steny si to už zaslúžili. Farba výborne kryje a nezanecháva žiadne stopy, takže aj my amatéri sme to doma dali. Farba je hustejšia, takže to bolo zároveň aj poriadne fitko :) Po roku môžem hodnotiť samozrejme len pocitovo, ale v obývačke, ktorá sa nám premenila zároveň aj na pracovňu, aj na fitko, cítiť akoby lepší sviežejší vzduch, lepšie sa sústredí aj na prácu. Zároveň sledujem, že sa nám menej víri prach vo vzduchu, čo oceňujeme kvôli alergiám. Akurát v byte v zime musíme mať pustený zvlhčovač vzduchu, aby sme dosiahli aspoň tých 40 % vlhkosť vzduchu.

Martin, logistika

Maľovali sme s top pomocníčkou 3-ročnou Zuzkou. Srdečne ďakujem v mene mojej rodiny keďže manželka je alergička a zmenu ovzdušia pocitila už po natretí prvej steny.

Peter, personálny manažér

Farba je dosť hustá, odporúčam rozmiešať elektrickým miešadlom. Valcom sa natieralo dobre, nenechávalo to šmuhy. Po niekoľkých dňoch sme pociťovali mierny pach, ale vyprchalo to. Teraz je vzduch v byte príjemný.

Janka, technický poradca

Maľovali sme s Ionit farbou v odtieni jemná béžová. S farbou sa dobre pracovalo, nestekala, akurát bola hustejšia. ako taká kôprová omáčka. Perfektná krycia schopnosť, už prvý náter prekryl sýtu farbu. Po pár mesiacoch som si všimla, že sa menej práši a pociťujem lepší vzduch.

Nandy, obchodný zástupca

Čo s týka spracovateľnosti, tak farba je super, má výborné krycie schopnosti. Farba dobre kryje a nemení sa. Odporúčam pri maľovaní všetko dobre zakryť. Ak je sucho v byte, buď dať navyše ešte Ionit stierku alebo používať zvlhčovač.

Martin, poradca pre architektov

S Ionit farbou sme maľovali doma len nedávno. S farbou som spokojný, veľmi dobre kryla už pri prvej vrstve. Použili sme odtieň Whitney, je to krásny matný odtieň bielej. A super je, že interiér po nátere nezapáchal tou klasickou arómou nového náteru. Čiže za mňa 3x spokojnosť na úvod. Teraz už len sledovať, ako funguje vznik záporných iónov a ako to ovplyvní vnútorné prostredie nášho domu. 

Daniel, kontroling

Vo všeobecnosti, ak niekto vymaľuje izbu, tak bez ohľadu na vek stien, vymaľovaná miestnosť pôsobí čisto – „vonia novotou“. S takýmto pocitom sa mi spája aj moja skúsenosť s Ionit Colorom. Ak by som mal jedným slovom opísať túto farbu, tak myslím, že najvýstižnejšie by ho opisovalo slovo „Čistota“. Okrem mnoho iných vlastností by som určite vyzdvihol aj veľmi dobrú kryciu schopnosť  

Maľovanie ionit farbou

Magda, ekonómka

Po vymaľovaní sa cíteme "v bielom a zdravom". Interiér pekne voňal ešte dlho po nanesení farby. Príjemnú vôňu po vymaľovaní si všimli aj návštevy, vzbudzovala záujem. Rozhodli sme sa, dať si Ionit Color do obývačky, lebo tam trávime najviac času. Odporúčame dať Ionit Color aj do detských izieb. Biela farba pôsobí útulne, nie žiarivo chladne.

Maľovanie Ionit farbou
Vymaľované farbou Ionit

Daniela, marketing

Dlhšiu dobu som túžila premaľovať jednu izbu kde bola použitá výrazne tmavá farba. Mala som ale obavu, akú farbu použiť. A ten moment nastal, keď sme od nášho pána majiteľa obdržali 2 vedrá farby Ionit. Neváhala som ani minútku a pustila som sa sama do realizácie. Prekvapila ma jej hustá konzistencia ako smotanový krém. Rozmýšľala som ako to budem nanášať a či to zvládnem obyčajným maliarskym valčekom. Bola som milo prekvapená, fungovalo to perfektne.  Stačilo malé zriedenie vodou a nanášanie bolo jednoduché. Už prvý náter prekryl tmavé steny. Spotreba minimálna a jedným vedrom som vymaľovala celú izbu dvoma nátermi. Ešte mi aj niečo zostalo a to bola motivácia na pokračovanie v maľovaní. 

Farba odtieň Bianca nie je žiarivo biela, ale zistila som, že jej odtieň je omnoho príjemnejší, pôsobí tak teplo. To mi potvrdili aj členovia rodiny a veľmi sa im to páčilo.
Čím sa líši od ostatných farieb je jej vôňa, ktorá  má skôr ovocný charakter. Jednoducho som bola nadšená a odporučila by som ju každému kto trpí alergiami, pretože mňa ako miernieho alergika v izbách, kde je nanesená farba, menej dráždia sliznice.

Petra, produkt manažér

Keďže chlapi v našej rodine maľovať, ako oni tvrdia, „neznášajú“, pustila som sa do toho na jeseň sama a musím povedať, že sa mi to celkom pozdávalo. Vďaka hustejšej konzistencii farba nestekala ani neprskala pri valčekovaní, výborne kryla už po prvom nátere a výsledný povrch bol pekný bez akýchkoľvek fľakov, aj keď „majster“ bol len amatér. Navyše nás neotravoval žiaden nepríjemný zápach, aj keď sme kvôli novembru za oknami počas maľovania už veľmi nevetrali. Dnes majú steny pekný matný, „minerálne“ pôsobiaci povrch a ja mám radosť vždy, keď sa poobzerám okolo seba. Ionit Color je podľa mňa vynikajúca farba (aj) pre domácich majstrov, ktorej spracovanie zvládnu nielen šikovné dámy, ale aj páni, ktorých maľovanie nejako extra neberie.

Vymaľované farbou Ionit

Baumit Ionit systém

Interiérové farby a stierky nielen pre alergikov.  Vyvážená vlhkosť vzduchu a viac vzdušných iónov pre náš zdravší pobyt vo vnútri budov. Ako to funguje?